Last van
kneuzingen of blauwe plekken?

Een blauwe plek, kneuzing of verstuiking opgelopen tijdens een alledaagse activiteit?

BLAUWE PLEKKEN

Wat is een blauwe plek?

Een blauwe plek is een bloeduitstorting die zichtbaar is aan de huidoppervlakte. Deze ontstaat wanneer een bloedvat onder de oppervlakte beschadigd raakt, wat vaak gebeurt als je ergens tegenaan stoot of valt.

 

Is een blauwe plek gevaarlijk?

De meeste blauwe plekken worden veroorzaakt door een val of stoot en zijn daarom niet gevaarlijk. Mochten blauwe plekken plotseling ontstaan, dan kan er meer aan de hand zijn.

KNEUZINGEN

Wat is een kneuzing?

Een beschadiging van weefsel onder je huid en heeft een uitwendige reden (gevallen of gestoten waardoor mensen zich pijn hebben gedaan). Bloedvaten en cellen gaan kapot, waardoor een zwelling en blauwe plek ontstaat.

 

Hoe lang kan je last hebben?

Over het algemeen kan een lichte kneuzing vrij gemakkelijk worden verholpen en staat daar ongeveer 3 weken voor. Bij een zware kneuzing is dit traject langer en staar daar gemiddeld 6 weken voor.

VERSTUIKINGEN

Wat is een verstuiking?

In tegenstelling tot een kneuzing heeft een verstuiking een inwendige oorzaak. Waar blauwe plekken en kneuzingen over het hele lichaam kunnen ontstaan, kan een verstuiking alleen bij gewrichten plaatsvinden.

 

Ontstaan van een verstuiking

Door een verkeerde beweging kan er een verschuiving van de uiteinden van de gewrichten plaatsvinden, waarbij de gewrichtsbanden of spieren overrekken. Hier komt bloed en vocht vrij wat kan resulteren in een zwelling en blauwe plekken.

EFFECTIEVE BEHANDELING VAN VERSTUIKING, BLOEDUITSTORTING EN BLAUWE PLEK

Het doelmatig behandelen van blauwe plekken, kneuzingen en verstuikingen begint bij koelen, maar wel op een effectieve manier. Koelen vermindert de pijn en de zwelling en is daarmee de basis voor genezing. Met een coldpack of lauw water wordt dit proces echter slechts minimaal gestimuleerd. Apotheken en drogisterijen raden daarom al meer dan dertig jaar Perskindol Cool aan voor een snelle werking. Via koudetherapie heeft het een pijnstillende werking, vermindert het de zwelling en stimuleert het de genezing.

ONTDEK PERSKINDOL COOL

Gel, Pflaster und Spray bei Prellungen und Zerrungen
ONTDEK DE PRODUCTEN

PERSKINDOL COOL is o.a. verkrijgbaar bij:

Verkooppunt Perskindol - Bol.com  Shop bij DA

Perksindol Cool Gel

WERKZAAMHEID

De PERSKINDOL Cool producten hebben een pijnstillend effect dankzij koudetherapie en verminderen de zwelling.
De PERSKINDOL Cool en Cool Arnica worden ook gebruikt na acuut letsel en blessures zoals blauwe plekken, kneuzingen en hematomen (bloeduitstortingen).
PERSKINDOL Cool Comfrey is geschikt voor de behandeling van verwondingen die bij overmatige stress of herhalende activiteiten optreden, zoals Achillespeesonsteking. De pijn wordt verlicht evenals de onsteking die daarmee gepaard gaat.

VERDRAAGZAAMHEID

DE PERSKINDOL Cool producten bevatten essentiële oliën, worden zeer goed verdragen en zijn geschikt voor kort en langdurig gebruik.

GEBRUIKERSCOMFORT

Door de verschillende formaten kun je het product makkelijk gebruiken onder alle omstandigheden. Of het nu voor dagelijks of atletisch gebruik is. De formule trekt snel in en laat geen vettige laag achter.